Keress minket bizalommal: info@angyalkovek.hu

Szintetikusan előállított kövek – Ejtsünk néhány szót a szintetikusan előállított kövekről is, hiszen ugyanúgy megtalálhatók az ásványpiacon, mint a valódi ásványok. Hiszen a valódi ásványok és kristályok csodaszépek, de néha nehézségbe ütközik felhasználásuk: például túl porózusak vagy nagyon ritkán fordulnak elő. Az ásványékszerek iránti megnövekedett kereslet azonban arra késztette az ügyes vegyészeket, hogy bizonyos köveket mesterségesen stabilizáljanak vagy éppen új “ásványokat” állítsanak elő. A szintetikus kövek laboratóriumokban, üzemekben készülnek, a valódi drágakövekkel azonos alkotóelemekből, nagy nyomáson és hőmérsékleten növesztik, vagy olvasztják össze a kristályokat. Színükben, és növekedésük ütemében eltérnek valódi társaiktól, finom különbségeket mutatnak. Ezen különbségek alapján mikroszkóppal, és különböző fizikai vizsgálatokkal megállapítható, melyik kő a valódi, és melyik a mesterségesen előállított. A most következőkben ezekről a szintetikus kövekről és manipulált ásványokról lesz szó, amelyeknek gyógyhatása nem ismert, csak a szépségükért szeretjük őket.

 

Goldfluss

A goldfluss szintetikusan előállított kő, ismeretes goldsand és glidstone néven is. Voltaképp üvekbe zárt réz, a holdkövet hivatott imitálni. Létezik kék verziója is, blue sand néven. Színe: barna, kék

goldsand bluesand ásvány

Goldfluss barna és kék színben

 

Opalit

Opálüvegként is hivatkozhatunk rá, de ne gondoljuk, hogy ez ásvány: színezett műgyanta, amely csillogásával kápráztatja el az ékszerkedvelőket. Hol opál, hol holdkő utánzatként árusítják ezt a szintetikus “követ”.

Opalit gyöngyök

Opalit gyöngyök

 

Macskaszem

Ulexitként is megtalálhatjuk (amely egyébként ritka kő), de a mindenféle színű macskaszem üvegipari termék: érdekes fényes belsejét a jellegzetes párhuzamos rostokkal mesterségesen hozzák létre.  Színe a hozzáadott festékektől függően bármi lehet.

Macskaszem gyöngyök

Macskaszem gyöngyök

Cseresznyekvarc

A “gyümölcs” fantázianévvel ellátott kvarc is mesterséges termékek, a valódi eperkvarc vasoxid zárványait a rózsaszín üveg nem tudja utánozni. Nálunk megtalálhatod a valódi eperkvarcot és a szintetikusan előállított cseresznyekvarcot is.

Cseresznyekvarc gyöngyök

Cseresznyekvarc gyöngyök

Aurakvarc

Az aurakvarc nem teljesen mesterséges termék: főként hegyikristályból állítják elő, amelyet az elérni kívánt színtől függően vassal, arannyal, titánnal, platinával, ezüsttel gőzölnek. Néha hegyikristály helyett sima üveget vonnak be, ez esetben jogos a szintetikusan előállított jelző.

Angyal aura kvarc

Angyal aura kvarc

 

Webáruházunkban az alábbi szintetikus ékszereket találod meg:

https://angyalkovek.hu/termekcimke/szintetikus/

 
Segíthetünk?  
Segíthetünk? Üzenj!
+