Keress minket bizalommal: info@angyalkovek.hu

Ásvány tisztítása, feltöltése

Így tisztítsd az ásványod!

Megérkezett a frissen rendelt AngyalKövek-karkötőd, és a csomag kibontása után máris a karodra húzod? Tudjuk, hogy nehéz várni, de tölts néhány percet az ásványékszer megtisztításával és feltöltésével is! A féldrágaköveket ugyanis használat előtt ajánlatos megtisztítani, hiszen negatív energiákat is átvehetnek a környezetből. De hogyan tudod ettől megszabadítani őket?

Ásványok tisztítása vízzel

Hatásosan és gyorsan megtisztíthatod a friss szerzeményed, ha pár percig folyó, hideg víz alá tartod. Fontos, hogy a víz áramoljon, ne csak belemártsd valamibe, a legjobb a tiszta forrásvíz. Vegyszert, szappant ne használj. Érezd, ahogy a kő tisztul, majd töröld szárazra. Ha érzel rá késztetést, szavakkal is követheted, köszönheted a folyamatot. Figyelem, fém alkatrészt tartalmazó ékszerek és vizet nem toleráló ásványok esetében ezt a módszert nem ajánljuk! Ezeket az ásványokat például nem szabad vízzel tisztítani: azurit, malachit, halit, szelenit, kalcit, valódi türkiz, krizokolla, galenit, hematit, labradorit, lepidolit, mica, moldavit, opál, igazgyöngy, pirit, obszidián, ulexit, angelit, muszkovit, cölesztin – feloldódhatnak, megrepedhetnek, kifakulhatnak, sőt, egyes esetekben rozsda jelenhet meg rajtuk vagy mérgező anyagok oldódhatnak ki belőlük!

Ezeket az ásványokat ne tisztítsd vízzel!

Ezeket az ásványokat ne tisztítsd vízzel!

 

Ásványok tisztítása sóval

Tölts meg egy kis tálkát tiszta, nagy szemű természetes sóval, majd egy vászonzsákba rakd bele a tisztítandó ékszert vagy ásványt, tedd a „sóágyra” és hagyd ezen pihenni 2-3 órán keresztül. A sót ezután öntsd ki, add vissza a természetnek. Figyelj rá, hogy a só lehetőleg valóban természetes, bányászott kősó legyen, csomósodásgátló adalékoktól mentes. Ne hagyd ott tovább 24 óránál! Ne érintkezzen semmilyen felület közvetlenül a sóval, mert a követ és a fém felületet is megmarhatja.

Ásványok tisztítása földdel

Erős és könnyen kivitelezhető tisztítási mód: fogj egy vászonzacskót, tedd bele a kristályod, majd temesd el az anyaföldbe. Akár néhány napig, de egy éjszakán át minimum így hagyhatod. A módszer működhet erős, egészséges szobanövények földjével is. Kifejezetten ajánlott a gyökércsakra földelő hatású ásványai esetében.

Ásványok tisztítása füsttel

A levegő őselemmel is tisztíthatod ásványaid! Gyújts füstölőpálcikát, szárított növényi köteget (pl. fehér zsálya), vagy használj speciális gyantakeveréket! Ha füstölőfát vagy növényi köteget használsz, gyújtsd meg, majd fújd el a lángot, hogy csak füst maradjon. Nem szükséges végig égetni! Tartsd pár percre a keletkező füstbe az ékszert vagy követ! Figyelj a tűzvédelmi rendelkezésekre és arra, hogy közvetlen hő ne érje az ásványt, hiszen elszíneződhet. Füstöléskor mindig legyen nyitva egy ablak, hogy a rossz energiák távozhassanak. Segít, ha füstölés közben gondolatban vagy fennhangon is “irányt adsz” a kristályod energiáinak. Füstöls után mindig dobd ki, temesd el a keletkező hamut.

Webshopunkban is megtalálhatod az ehhez szükséges kellékekek:

 

 

 

Így töltsd fel az ásványod!

Ásványok feltöltése fénnyel

Ha megtisztítottad a kristályod, akkor ideje feltölteni őket. A legelterjedtebb technika a napfénnyel (napkeltekor vagy napnyugtakor) vagy holdfénnyel való feltöltés. Alapszabályként elmondható, hogy a vakító napfényt kerülnünk kell, mert kifakíthatja az ásványainkat. Erre különösen érzékeny például a rózsakvarc, de az ametiszt, a rubinzoizit, a topáz, a krizopráz és a holdkő is inkább a holdfényt kedveli. Teliholdkor még mélyebb energiákat adhatunk köveinknek!

 

Ásványok feltöltése egyéb módokon

Reiki vagy Pránanadi energiával is feltöltheted az ásványokat, ha beavatott vagy. Használj szimbólumokat az erősebb hatás érdekében! Ha nem részesültél beavatásban, akkor is hasznot húzhatsz a szimbólumokból: egy kinyomtatott élet virága szimbólumra helyezett ásvány is átveszi a szakrális geometriai ábra energiáit. Arra figyelj, hogy tudj azonosulni a használandó szimbólummal!

Végül, de nem utolsósorban más ásványok segítségét is kérheted: helyezd a feltöltendő követ vagy ékszert ametiszt vagy hegyikristály telepre, csiszolatlan hematitra, de használhatsz nagyobb méretű karneol darabot is.

 

Mi történik, ha a kristályom elszíneződik, megreped?

Néhányszor talán már te is tapasztaltad, hogy tartós használat során kedvenc ásványaid elszíneződhettek. Ez általában kémiai folyamat, tehát a testből és a testbe történő anyagáramlás eredménye (például amikor a tejkvarc fehérből opálossá, a kalcit élénkből mattá válik, akkor a tested valószínűleg felhasznált egy jó adagot az ékszered ásványtartalmából, pl kalciumból). Pihentesd kicsit, töltsd fel őket újra!

Úgy tartják, ha ékszered elreped, netán eltörik, akkor megvédett, kiszolgált téged – lehetséges, hogy egy nagyobb bajtól óvott így meg, amit talán észre sem vettél. Köszönd meg neki, és add vissza a természetnek: temesd vissza őket a földbe.

 

 

 

 
Segíthetünk?  
Segíthetünk? Üzenj!
+