Keress minket bizalommal: info@angyalkovek.hu

Smaragd ásvány gyógyhatása

A smaragd leírása

A smaragd ásvány gyógyhatása érdekel? Akkor ismerd meg jobban ezt a követ! Hivatkozhatunk rá krómtartalmú berillként is, hiszen az akvamarin, morganit, stb távoli unokatestvére; üdezöld színe a króm- és vanádiumtartalom függvénye. Sokszor sötétebb zárványok tarkítják. Már az ókori Egyiptomban, Sri Lankán és Kolumbiában is bányászták, neve ógörög szövegekben fordul elő először mint samaragdos, jelentése zöld kő. Ekkoriban a szem betegségeire alkalmazták. Kleopátrához is fűződik a smaragd alkalmazása, az uralkodónő a véget nem érő fiatalság forrását látta ebben a drágakőben. A smaragd, mint drágakő teljesen áttetsző formában drága, keresett ékszeralapanyag, a gyémánthoz hasonlóan karátban mérik és a kiemelkedő daraboknak saját nevük is van. A kívánatosabb szín elérése érdeklben sokszor festik.

Színe: zöld

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott: Bika, Ikrek, Szűz, Halak, Rák, Nyilas

Smaragd ásvány az AngyalKövek ásványékszerek oldalán

Smaragd ásvány az AngyalKövek ásványékszerek oldalán

A smaragd hatása

A smaragd, ez a csodás zöld színű drágakő elősorban a vitalitáshoz, életerőhöz kapcsolódik. Ezért szokták hozzá az újjászületés, megfiatalodás és az új növekedésének képét társítani. Ez a kő az ezoterikus tanokban a belső egyensúlyt, a feltámadásban való hitet testesíti meg, és a “belső szemet”, a tisztánlátást is elérhetjük használatával. Úgy tartják, hogy univerzális immunerősítő, de nem pusztán védelmet ad, hanem viselőjét emeli egy magasabb szintre. Rafael arkangyalhoz szokás társítani, aki a gyógyítókat, gyógyulni vágyókat segíti.

A webáruházunkban is kapható, Michael Gienger Gyógyító kövek katalógusa c. munkájában a smaragd következő hatását emeli ki:

  • Szellemi hatások: a dolgok értelmének megtalálása
  • Lelki hatások: harmóniát teremt, támogatja az igazságosságot, a pihenést és a regenerációt
  • Mentális hatások: segíti a cél megtalálását és megvalósítását
  • Testi hatások: alkalmazható melléküreg-gyulladásokra, fejfájásra, epilepsziára, szem-, szív- és bélbetegségekre

Az itt bemutatott tulajdonságok feltételezettek. A kristályokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést. Webáruházunk elsősorban nem gyógyászati célból értékesíti az ásványékszereket, így ilyen célú felhasználás csakis a vásárló saját felelősségére történhet, ezért áruházunk felelősséget nem vállal.

 

Smaragd ásványékszerek

Webáruházunkban az alábbi smaragd ásványékszereket találod meg:

https://angyalkovek.hu/termekcimke/smaragd/

 
Segíthetünk?  
Segíthetünk? Üzenj!
+