Keress minket bizalommal: info@angyalkovek.hu

Turmalin ásvány gyógyhatása

A turmalin leírása

A turmalin ásvány gyógyhatása érdekel? Akkor ismerd meg jobban ezt a követ! A turmalint már régóta ismerjük, de sokszínűsége miatt eleinte számos más féldrágakővel azonosították. Változatai közt megtalálható a drávit (barna), a sörl (fekete), az apirit (ibolyaszínű), az indigolit (kék), a szivárványszínű polikróm turmalin, a rubellit (vörös), a verdelit (zöld) és a görögdinnyére hajazó rózsa-zöld verzió is. Neve a szingaléz turamali szóból ered. Érdekesség, hogy piroelektromos és piezoelektromos tulajdonsággal is bírnak a turmalinok.

Színe: változó, lásd fentebb

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott: Bak, Kos, Mérleg, Skorpió

Turmalin ásvány az AngyalKovek.hu oldalon

Turmalin ásvány az AngyalKovek.hu oldalon

A turmalin hatása

Hatása a kő színétől is függ. Segít visszatérni a helyes útra, belső békét hoz. Hatékony földelő kő, önbizalmat ad, általános védelmi hatással van viselőjére.

Judy Hall Kristálybiblia könyvében az alábbi különleges színeket és fajtákat említi:

“Fekete turmalin (sörl): Védelmet nyújt az elektromágneses szmog, a sugárzás, a varázslat-átok, valamint mindenfajta negatív energia ellen. A gyökércsakrával áll kapcsolatban, földelo az energiát és növeli a fizikai vitaitást, eloszlatja a feszültséget és a stresszt.

Kék turmalin (indigolit): Aktiválja a torokcsakrát és a harmadik szemet, valamint spirituális szabadságra és tiszta önkifejezésre ösztönöz. A békesség sugarát hordozza, eloszlatja a szomorúságot és a blokkolt érzéseket. Arra tanít, hogy harmóiában éljünk a környezetünkkel.

Barna turmalin (drávit): Kiválóan földel, tisztítja és mgnyitja a földcsakrát. Tisztítja az aurát, összehangolja és védi az éteri testet. Fejeszti a közösségi szelemet és társadalmi elkötelezettséget.

Színtelen turmalin (akroit): Szintetizálja az összes többi színt, és megnyitja a koronacsakrát. A gyógyításban összehangolja a fizikai és éteri test meridiánjait.

Zöld turmalin (verdelit): Kitűnő gyógyító és hasznos a vizualizációhoz. Megnyitja a szívcsakrát, fejleszti a gyöngédséget, a türelmet és az összetartozás érzését. Ez a gondoskodó kő kiegyensúlyozottságot és életörömöt biztosít.

Többszínű (elbait): Minden színt tartalmaz, így ennek eredményeként egységes egésszé ötvözi a szellemet, a testet és a lelket. Kitűnő kő a képalkotáshoz, elősegíti az álmodást, kreativitásra ösztönöz és fejleszti a képzeletet.

Vörös turmelin (rubellit): Erősíti a szeretet megértésének képességét; fejleszti a diplomatikusságot és a rugamasságot, a barátkozó természetet és az extroverziót; kiegyensúlyozza a túlzott agresszivitást és passzivitást. Gyógyítja és energiával tölti fel a szexcsakrát és minden szinten növeli a kreativitást.

Görögdinnye turmalin: A szívcsakra szuperaktiválója, összekapcsolja a magasabb rendű énnel, valamint táplálja a szeretetet, gyengédséget és barátságot. Türelmessé tesz, tapintatra nevel. Csillapítja a depressziót és félelmet, elősegíti a belső békét.

Sárga turmalin: Élénkíti a napfonat csakrát és növeli a szmélyes erőt. Megnyitja a spirituális utakat, valamint támogatja a szellemi tevékenységeket és az üzleti ügyeket.”

A webáruházunkban is kapható, Michael Gienger Gyógyító kövek katalógusa c. munkájában a turmalin következő hatását emeli ki:

  • Szellemi hatások: teljesség, segít harmonikus egységgé kovácsolni a szellemet, a lelket, az értelmet és a testet
  • Lelki hatások: élénkíti a képzeletet és az álmokat
  • Mentális hatások: segít felismerni és irányítani a fejlődést
  • Testi hatások: harmonizálja az anyagcserét, az idegek, a hormontermelő mirigyek és az immunrendszer működését

Az itt bemutatott tulajdonságok feltételezettek. A kristályokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést. Webáruházunk elsősorban nem gyógyászati célból értékesíti az ásványékszereket, így ilyen célú felhasználás csakis a vásárló saját felelősségére történhet, ezért áruházunk felelősséget nem vállal.

 

Turmalin ásványékszerek

Webáruházunkban ezeket a turmalin ásványékszereket találod meg:

https://angyalkovek.hu/termekcimke/turmalin/

 
Segíthetünk?  
Segíthetünk? Üzenj!
+