Keress minket bizalommal: info@angyalkovek.hu

Shungit ásvány gyógyhatása

A shungit ásvány leírása

A shungit ásvány gyógyhatása érdekel? Akkor ismerd meg jobban ezt a követ! A shungit vagy más néven sungit fekete, fényes, nem kristályos szerkezetű, metamorf, kriptokristályos szén, ásványszerű (mineraloid) anyag, amely több mint 98 tömegszázalék szenet tartalmaz (származási helytől függően). Shungitnak neveznek több, eredetileg az oroszországi Karéliában talált, shungitot tartalmazó metamorf kőzetet is. A shungit elnevezése Alekszandr Inosztrancevtől származik, aki 1879-ben elsőként ismertette az Onyega-tó közelében fekvő Sunyga falu melletti lelőhelyen talált kőzetet. A sungit különleges tulajdonsága, hogy tartalmaz C60 és C70 fulleréneket, amelyeknek a természetes előfordulása nagyon ritka.

Színe: fekete

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott: Rák

Shungit ásvány az AngyalKövek oldalán

Shungit ásvány az AngyalKövek oldalán

A shungit ásvány gyógyhatása

A shungit vagy sungit kőzet Oroszországban évszázadok óta használatban van, kozmetikai szerek alapjául, fekete festékek alapanyagaként szolgál. Továbbá ékszerek, medálok, nyakláncok és díszek készítéséhez, fekete shungit II.-ből, amely csiszolható, magas fényű marad. Dekorációs anyag, dekorációs és díszítő kő, ásványi pigment jellegű felhasználása is jelentős, ehhez a kevésbé jó minőségű, szénben kevéssé gazdag anyagot használják. Fulleréntartalma miatt védi a májat dózisfüggő módon a szabad gyökökkel szemben. Az biztosan állítható megfelelően kórszövettani vizsgálatokkal és biológiai tesztekkel, hogy tiszta C(60)-as fullerén egy erős máj-védő szernek tekinthető, szabad-gyökfogó, antioxidáns hatású. Egyébiránt maga a kő a kristálygyógyászat szerint víztisztításra, – energetizálásra használatos. Egyébiránt erős tisztító, védelmező, földelő kő, amely gyógyíthatja az ízületeket, bőrt, allergiát, és a gyomrot, de hasznos lehet cukorbetegség, fejfájás esetén is. Úgy tartják, hogy emlegesíti a Hartmann és vízérsugarakat, valamint fiatalítja, szépíti a bőrt.

Az itt bemutatott tulajdonságok feltételezettek. A kristályokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést. Webáruházunk elsősorban nem gyógyászati célból értékesíti az ásványékszereket, így ilyen célú felhasználás csakis a vásárló saját felelősségére történhet, ezért áruházunk felelősséget nem vállal.

 

Shungit ásványékszerek

Webáruházunkban az alábbi shungit ásványékszereket találod meg:

https://angyalkovek.hu/termekcimke/shungit/

 
Segíthetünk?  
Segíthetünk? Üzenj!
+