Keress minket bizalommal: info@angyalkovek.hu

Muszkovit ásvány gyógyhatása

A muszkovit leírása

A muszkovit ásvány gyógyhatása érdekel? Akkor ismerd meg jobban ezt a követ! A muszkovit más néven csillámkő néven is ismert. Az egyik leggyakoribban előforduló mica (csillám-) fajta. Kristályai laposak: lemezesek vagy pikkelyesek. Krómtartalmú változata, a fuchsit zöldes színű, a mangántartalmú alurgit barnás, ékszerkészítésben az egyik legkedveltebb talán a vöröses változat. A vékony, gyöngyházfényű lemezek áttetszőek, sőt teljesen átlátszóak, ebből ered nagytáblás lemezeinek népies neve, a máriaüveg – ezeket a középkor óta ablaküvegként (a drágább valódi ablaküveg helyett) és szentképek “üvegezésére” is használták. Innen eredeztethető a “moszkvai üveg” elnevezés is. Hazánkban is megtalálható, az építőipar is kedveli, de kályhaüveg is készül belőle.

Színe: zöld, átlátszó, vöröses, lilás

Ezeknek a csillagjegyeknek ajánlott: Oroszlán

Muszkovit ásvány az AngyalKövek ásványékszerek közt

Muszkovit ásvány az AngyalKövek ásványékszerek közt

A muszkovit hatása

A muszkovit ásványt a kristálygyógyászat gyakorlata alapján általában idegnyugtató hatással ruházzák fel, amely minden stressz okozta elváltozás gyógyítója lehet. Ezért akár önbizalomhiányra is alkalmazhatjuk, de egyesek a test feszültségmentesítésében használják nagy sikerrel. Alternatív gyógyászatban a vércukorszinttel kapcsolják össze.

A webáruházunkban is kapható, Michael Gienger Gyógyító kövek katalógusa c. munkájában a muszkovit következő hatását emeli ki:

  • Szellemi hatások: oltalom
  • Lelki hatások: erőt ad a problémák megoldásához, hatására könnyebb megőrizni a nyugalmat és az oldottságot, még provokációnak, intrikának és támadásoknak kitéve is
  • Mentális hatások: segít tisztán látni a dolgokat, és mégis minden befolyástól mentesnek maradni
  • Testi hatások: segít a gyomor-, epe- és vesebántalmakon, a remegésen és az idegességen

Az itt bemutatott tulajdonságok feltételezettek. A kristályokkal való holisztikus gyógyítás nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást, de támogathatja a kezelést. Webáruházunk elsősorban nem gyógyászati célból értékesíti az ásványékszereket, így ilyen célú felhasználás csakis a vásárló saját felelősségére történhet, ezért áruházunk felelősséget nem vállal.

 

Muszkovit ásványékszerek

Webáruházunkban ezeket a morganit ásványékszereket találod meg:

https://angyalkovek.hu/termekcimke/muszkovit/

 
Segíthetünk?  
Segíthetünk? Üzenj!
+