Keress minket bizalommal: info@angyalkovek.hu

Achát ásvány gyógyhatása

 

Az achát leírása

 

Az achát ásvány gyógyhatása érdekel? Akkor ismerd meg jobban ezt a követ! Az achát egy nagyon változatos kinézetű, szemet gyönyörködtető ásvány. Több verzióját ismerjük és szeretjük: megkülönböztetünk mohaachát, botswanai achát, csipkeachát, tűzachát, kígyóachát, csillagachát, békeachát és faachát fajtákat. Gyakorta színezett, sokszor érdekes mintákat, dendrites vagy heges, sávos rajzoltatot is felfedezhetünk a kövekben, néhányukat ezért ‘dragonvein’ azaz sárkányér, itthon gyakorta sárkányvér achátként, sárkányvérkőként is ismerjük. Az achát elnevezés a szicíliai Achetes folyó nevéből származik, ahol a neolitikus kor emberének artifaktumaival együtt találták ezt a követ, de Kr. e. 3000-ben már az egyiptomiak is használták. Az ősi Indiában ékszerkészítés alapanyaga volt. 

 

Színe: változó

Achát ásvány és gyógyhatása az AngyalKovek.hu oldalon

Achát ásvány formái az AngyalKovek.hu oldalon

Az achát hatása

 

Az achát leginkább stabilizáló és erősítő hatásáról ismert. Kiegyensúlyozó, elnyeli a negatív energiákat, segíti az újrakezdést.  Nyugtató kő, gyógyítja az érzelmi sérüléseket, szívfájdalmat. Támogatja a realitásérzéket, problémamegoldást. Alkalmazható szemre, üreges szervekre (gyomor, méh, stb), véredényekre és bőrre. A terhesség védőköve, főleg az anyaméhhez hasonlatos rajzolattal rendelkező példányok. A gyökércsakra ásványa.

 

Judy Hall Kristálybiblia című könyvében az achát következő gyógyhatásait írja le: “Az ahát stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten erőtjes. A szívre helyezve jótékonyan hat az érzelmi rendellenességekre, amelyk gátlják a szeretet elfogadását. A hasra téve vagy elixírként fogyasztva serknti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot. Gyógyítja a szemet, a gyomrot és a méhet, tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, erősíti a hajszálereket, orvosolja a bőrbetegségeket.”

 

Egyes fajtái eltérő hatással bírnak:

 

Botswana achát: Kizárólag Botswanában található, kitűnő mindazok számára, akik kapcsolatban állnak a tűzzel és füsttel. Előnyös a dohányosoknak és azoknak is, akik le akarnak szokni a dohányzásról. Meghozza a megoldásokat a problémákra, nem hagy rágódni rajtuk. Segít ismeretlen területek és saját krativitásunk felfedezését.

 

Kék csipkeachát: lásd kalcedon

 

Dendrites achát: A bőség köveként is ismert: gazgadságot és teljességet hoz az élet minden területén, beleértve az üzletet és mezőgazdaságot is. Ez a kristály – mind belül, mind kívül – békés környezetet teremt, hozzásegít ahhoz, hogy élvezzünk minden pillanatot. Az érzékeken túli szinten a dendrites achát jótékonyan hat azokra a rendellenességekre, amelyeket a csakrák kiegyensúlyozatlanságai okoznak.

 

Tűzachát: Amint azt a neve is jelzi, a tűzachát az ősi tűzelemhez tartozik, jótékonyan hat a szexualitásra, ösztönzi a gyökércsakra működését, minden szinten serkenti az életerőt. Ez a kristály eloszlatja a félelmt, és mélyen gyökerező biztonságérzetet táplál belénk. A tűzachát viselése megkönnyíti az önvizsgálatot, belső problémák megoldását.

 

Mohaachát: lásd mohaachát

 

Achát ásványékszerek

 

Webáruházunkban az alábbi achát ásványékszereket találod meg:

 

https://angyalkovek.hu/termekcimke/achat/

 

 

 
Segíthetünk?  
Segíthetünk? Üzenj!
+